Всесвітній день поріднених міст, метою якого є збереження дипломатичних добросусідських відносин між країнами, проводиться щороку в останню неділю квітня.

З нагоди відзначення цього дня в Ірпінському академічному ліцеї “Мрія” відбувся цікавий урок-подорож до Литви на тему “Знайомтесь, Алітуський район!” для учнів 10-х класів, який провела вчитель географії Наталія Дерев’янко. Діти підготували цікаву інформацію про Литву, її столицю та міста-побратими Ірпеня, що розташовані в Алітуському районі. Під час уроку учні ознайомились із географічним розташуванням, економікою, архітектурою, культурою, національними традиціями країни. Отримані знання закріпили цікавим завданням. Наприкінці уроку навіть поласували цепелінами, які дуже схожі на українські деруни.

Також для учнів 7-8 класів були проведені уроки-подорожі про місто-побратим Ірпеня Пхьонтек (Південна Корея). Під наставництвом вчителя географії Анни Фурс діти підготували цікаву туристичну подорож до далекої країни та порідненого міста. На уроці у 8-Б класі до учнів та усіх мешканців Ірпеня у відео звернувся мер міста Пхьонтек Чон Чан Сок, який висловив свою підтримку усьому українському народу. Діти окремими блоками готували інформацію про життя, смаки та уподобання корейців, їх державні символи, релігію, культуру та особливості економічного розвитку регіону.

Рекомендовані новини